Sähköveroluokan muutos

Sähkövero muodostuu sähkön valmisteverosta ja huoltovarmuusmaksusta. Sähköveromalli on kaksiportainen ja perustuu Lakiin sähkön ja eräiden polttoaineiden valmisteverosta (1260/96). Sähköverkkoyhtiönä Oulun Seudun Sähkö Verkkopalvelut Oy laskuttaa sähköveron verkkopalvelulaskulla ja välittää sen edelleen valtiolle.

Sähkönkäyttäjät jaetaan kahteen veroluokkaan:

Sähköveroluokka I

Yksityistaloudet, maa- ja metsätalous, rakentaminen sekä palvelutoiminta eli kaikki muu sähkönkulutus paitsi sähköveroluokassa 2 mainittu. Sähkövero on 2,79372 senttiä kilowattitunnilta (alv 24 %).

Sähköveroluokka II

Valmistavaa teollisuutta, kaivostoimintaa, louhintaa tai ammattimaista kasvihuoneviljelyä harjoittavat yritykset. Sähkövero on 0,07812 senttiä kilowattitunnilta (alv 24 %) ja 0,063 senttiä kilowattitunnilta (alv 0 %).

Sähköveroluokan muutos

Valmistavan teollisuuden, kaivostoiminnan harjoittajien ja ammattimaisten kasvihuoneviljelijöiden on tehtävä kirjallinen vakuutus verkkoyhtiölle oikeudestaan alempaan sähköveroluokkaan. Vakuutuksen voi täyttää sähköisesti Oulun Seudun Sähkön verkkosivuilla.

Uusi sähköveroluokka päivittyy seuraavalle laskulle, mikäli vakuutus palautetaan meille viimeistään kuun 20. päivänä. Sähkövero-oikaisua voi hakea kuluvalta ja kolmelta edelliseltä kalenterivuodelta. Oikaisua haetaan suoraan Verohallinnolta OmaVero-palvelusta.

Valitse täytettävä vakuutuslomake

Jos sinulla on kysyttävää, ota yhteyttä asiakaspalveluumme puhelimitse (08) 310 1313 tai sähköpostitse asiakaspalvelu@aspa.oss.fi.

 

Aiheeseen liittyvää

Jäsenalennetun sähkömme myy

Alueemme paras valokuituliittymä

Oulun Seudun Sähkö 100 vuotta

Tutustu 100-vuotisjuhlasivustoon