Usein kysytyt kysymykset

Tältä sivulta löydät usein kysyttyjä kysymyksiä ja vastauksia. Mikäli et löydä vastausta kysymykseesi, auttaa asiakaspalvelumme mielellään.

Mikä on sähkönsiirtoyhtiö?
V: Sähkön siirrosta tuottajalta sähkön käyttäjälle huolehtii aina paikallinen sähkönsiirtoyhtiö, meillä Oulun Seudun Sähkö Verkkopalvelut Oy. Yhtiö huolehtii sähkönsiirron lisäksi alueen sähköverkoston kunnossapidosta ja rakentamisesta, kehittämisestä, vikapäivystyksestä sekä sähkönkulutuksen mittauksesta. Sähkönsiirron hinnoittelu on yhtiökohtainen, ja hintoihin vaikuttavat muun muassa paikallisen verkon olosuhteet. Siirtohinnoittelua valvoo Energiavirasto.

Kuinka suuri on siirron osuus sähkölaskusta?
V: Sähkönsiirron osuus on noin kolmannes sähkölaskusta. Toisen kolmanneksen muodostaa sähköenergian myynti ja kolmannes sähkölaskusta on veroa.

Mistä lyhyet sähkökatkot johtuvat?
V: Muutaman sekunnin sähkökatkot ovat sähköverkon suojaustoiminto, jolla usein estetään pidemmän sähkökatkon syntyminen. Ukkonen tai pieneläimet aiheuttavat usein ohimenevän vian sähköverkkoon, jolloin sähköt ensin katkeavat ja kytkeytyvät sitten automaattisesti uudelleen päälle. Suurin osa pidemmistä sähkökatkoista voidaan ehkäistä lyhyellä katkaisulla.

Muuttuuko sähkönsiirron hinta sähkönmyyjää vaihdettaessa?
V: Sähkönsiirron hinta ei muutu myyjää vaihdettaessa. Paikallinen sähköverkkoyhtiö vastaa sähkönsiirrosta asiakkaalle yhtäläisin hinnoin ja ehdoin myyjästä riippumatta.

 


OTA YHTEYTTÄ

Sähkön liittymäasiat
(08) 310 1334
sahkoliittymat@oss.fi


 

Jäsenalennetun sähkömme myy

Alueemme paras valokuituliittymä

Oulun Seudun Sähkö 100 vuotta

Tutustu 100-vuotisjuhlasivustoon