Liittymän omistajavaihdos

Kiinteistökaupassa kannattaa muistaa, että sähköliittymä on irtainta omaisuutta eikä se siirry uudelle omistajalle automaattisesti. Liittymän siirto kannattaakin mainita aina kauppakirjassa. Ilman pätevää kirjallista selvitystä emme voi siirtää liittymissopimusta. Tällöin ostaja voi joutua tekemään uuden liittymissopimuksen ja maksamaan hinnaston mukaisen liittymismaksun. 

 

Kauppakirjassa on hyvä mainita seuraavat asiat: ”Myyjät siirtävät tällä kauppakirjalla Oulun Seudun Sähkö Verkkopalvelut Oy:n kanssa solmitun sähköliittymäsopimukseen perustuvat oikeutensa ostajalle ilman eri korvausta. Myyjät vakuuttavat, että kaikki liittymissopimukseen perustuvat maksut myyjän hallinta-ajalta on maksettu. Ostajat sitoutuvat ilmoittamaan liittymissopimuksen siirrosta Oulun Seudun Sähkö Verkkopalvelut Oy:lle.

Kun kauppa koskee koko asunto- tai kiinteistöosakeyhtiötä, jossa osakeyhtiö myydään uudelle omistajalle, sähköliittymän nimi pysyy samana. 

Laskutusosoitteen muuttaminen

Laskutusosoite muutetaan uudelle omistajalle, ja myyjälle tehdään loppulasku. Yksittäisen osakehuoneiston kaupassa sähköliittymäsopimuksista ei tarvitse välittää, koska sopimus on osakeyhtiön nimissä. Voit ilmoittaa sekä kaukolämpö- että sähköliittymän omistajanvaihdoksesta täyttämällä allaolevan lomakkeella. 

Vaihtoehtoisesti voit toimittaa siirtoasiakirjan meille postitse:
Oulun Seudun Sähkö Verkkopalvelut Oy, Voimatie 2, 90440 KEMPELE.

Meille toimitettava siirtoasiakirja voi olla esimerkiksi erillinen luovutuskirja, kopio kauppakirjasta, ositustodistuksesta tai ote perukirjasta siltä osin missä mainitaan, että kiinteistö siirtyy uudelle omistajalle. Siirrosta kannattaa ilmoittaa mahdollisimman pian sen tapahduttua, jotta liittymä ja sopimus saadaan siirrettyä uuden omistajan nimiin.

Lomake liittymän omistajavaihdokseen

Tällä lomakkeella voit ilmoittaa muuton yhteydessä tapahtuvasta liittymän omistajanvaihdoksesta sekä sähkö- että kaukolämpöliittymän omistajan vaihtuessa. Tällä lomakkeella voit myös siirtää kaukolämmön energialaskutuksen hallintaoikeuden alkamispäivästä tai muusta toivotusta päivämäärästä lähtien.

1. Kohteen tiedot

2. Nykyisen liittyjän tiedot

3. Uusien liittyjien henkilötunnukset

Jos liittymäsopimuksessa ei tule ilmi liittyjien henkilötunnukset tai y-tunnukset, tulee ne antaa tässä osiossa. Tyypillisesti liittyjiä on yksi tai kaksi, mutta paritaloissa liittyjiä voi olla jopa neljä.

4. Uusien liittyjien yhteystiedot

Jos liittymäsopimuksessa ei tule ilmi liittyjien nimet tai yhteystiedot, tulee ne antaa tässä osiossa. Tyypillisesti liittyjiä on yksi tai kaksi, mutta paritaloissa liittyjiä voi olla jopa neljä.

5. Ilmoittajan tiedot

Aiheeseen liittyvää


OTA YHTEYTTÄ
Sähkön liittymäasiat
(08) 310 1334
sahkoliittymat@oss.fi
 

 

Jäsenalennetun sähkömme myy

Alueemme paras valokuituliittymä

Oulun Seudun Sähkö 100 vuotta

Tutustu 100-vuotisjuhlasivustoon