Asiakaspalvelu

Ammatitaitoista ja paikallista palvelua
Puh. (08) 310 1313

Varauskalenteriin

Palvelut urakoitsijalle

Mittaroinnin tilaus

Sähköurakoitsija voi tilata mittarin asennuksen ja liittymän kytkennän oheisen varauskalenterin kautta.
Tilauksen voi tehdä kerralla saman liittymän useaan käyttöpaikkaan. Sähkönkäytön edellytyksenä on voimassa olevat liittymis-, verkkopalvelu- ja myyntisopimukset. Varmista, että asiakas on tehnyt edellä mainitut sopimukset kuntoon. 

Sähköurakoitsija voi myös tilata seuraavat maksulliset lisäpalvelut tehtäväksi mittaroinnin yhteydessä:

 • Kaapelijatkos ≤ 50mm2, 122,00 € (alv 24%)

 • Sisältää jatkostarvikkeet (ei sisällä kaapelia eikä kaivutöitä).
 • Mikäli kaapelin poikkipinta on yli 50mm2, urakoitsija tekee jatkoksen
 • Liittymisjohdon kiinnitys pylvääseen, 122,00 € (alv 24%)

 •  Sisältää päätteen ja kiinnitystarvikkeet
 •  Liittymiskaapeli tulee tuoda pylväälle saakka ja kaapelioja peitettynä

Varauskalenterilla voi tilata myös sulakekoon muutoksen, lisäkäyttöpaikan mittaroinnin, mittalaitteen poiston, mittauksen siirron, sinetöinnin ja energiapulssin kytkennän.  

Sähkölaitteiston käyttöönottotarkastus

Ennen verkkoon kytkemistä ja laitteiston käyttöönottoa, urakoitsija tekee käyttöönottotarkastuksen, jolla varmistetaan, ettei sähkölaitteistosta aiheudu vaaraa tai häiriötä. Yleistietolomake tulee toimittaa Oulun Seudun Sähköön ennen mittarin asennusta ja liittymän kytkentää. Yleistietolomakkeen voi liittää varauskalenterin liitetiedostona.

Varmennus- tai määräaikaistarkastuksen rekisteröinti-ilmoitus

Varmennus- tai määräaikaistarkastuksen tekijä laatii sähkölaitteiston haltijan käyttöön tarkastustodistuksen ja kiinnittää pääkeskukseen tarkastustarran. Laitteiston haltijan on säilytettävä tarkastustodistus vähintään kymmenen vuotta. Tarkastustodistusta tai sen tietoja ei tarvitse toimittaa Oulun Seudun Sähkölle.

Kaapelinäyttö

Varmistu aina kaivuualueella olevista kaapeleista, kaapelinrikkoja vastaa kaapelin korjauksesta aiheutuvista kuluista. Oulun Seudun Sähkön sähkö- ja kaukolämpöverkot on siirretty Kaivulupa.fi -johtoselvityspalveluun. Palvelun kautta saat tietoa alueen johdoista ja voit jättää kaivuilmoituksen mihin aikaan vuorokaudesta tahansa. Netin lisäksi https://www.kaivulupa.fi/ palvelee kaivajia ja muita johtoselvityksen tarvitsevia numerossa 0800 133 544 arkisin kello 7 - 17. Palvelun kautta voi tilata myös kaapelinäytön. Palvelu on kaivajille maksuton.

Asiakkaan oman mikrotuotannon liittäminen sähköverkkoon

Urakoitsija, kun asiakkaasi on suunnittelemassa oman sähköntuotantolaitteiston rakentamista:

 1. Tutustu Energiateollisuuden ohjeeseen Sähköntuotantolaitoksen liittäminen jakeluverkkoon
 2. Varmista suunnitellun laitteiston soveltuvuus liitettäväksi jakeluverkkoon tai siihen liitettyyn käyttöpaikkaan, ohjeet löytyvät energiateollisuuden dokumenteista tekninen liite 1  enintään 100 kVA ja tekninen liite 2 yli 100 kVA.Varmista myös kyseiseen käyttöpaikkaan liittyvät tekniset yksityiskohdat teknisestä asiakaspalvelusta puh 08 310 1333 tai sähköpostitse sahkoliittymat@oss.fi
 3. Muista varustaa laitteisto lukittavalla erotuskytkimellä, jonka luokse on sähköyhtiöllä vapaa pääsy
 4. Kiinnitä tuotantolaitteiston luokse ja pääkeskukselle varoitus takasyötöstä ja opastus laitteiston erottamiseksi

Laitteiston asentamisen jälkeen

 1. Varmista että tuottaja on tehnyt sopimuksen ylijäämäsähkön myynnistä ennen laitteiston käyttöönottoa.
 2. Täytä mikrotuotantolaitteiston yleistietolomake Lähetä täytetty lomake sähköpostitse osoitteeseen asiakaspalvelu@oss.fi Tuottajalle lähetetään tuotannon verkkosopimus sopimusehtoliitteineen. Mikäli kyseessä on enintään 3 x 63A pääsulakkeilla varustettu käyttöpaikka, ohjelmoimme nykyisen etäluettavan mittarin mittaamaan erikseen antoa ja ottoa. Muissa tapauksissa hoidetaan mittarointi tapauskohtaisesti.
 3. Täytä sähköasennusten tarkastuspöytäkirja.

 

 

Uusi palvelu rakentajalle

Tonttikeskus avaimet käteen -palveluna

Lue lisää

Suomen edullisinta sähköä

Meiltä saat sähkösopimuksen aina edullisesti. Vertaa tuotteita ja löydä itsellesi paras vaihtoehto. Haluamme tarjota jäsenasiakkaillemme edullista sähköenergiaa.

Lue lisää

MeidänAurinko avaimet käteen -toimitus

MeidänAurinko avaimet käteen -toimitukseen sisältyy kaikki mitä tarvitset omaan aurinkovoimalaan. Saat aurinkoenergiajärjestelmän huolellisesti suunniteltuna, täysin käyttövalmiina ratkaisuna.

Lue lisää

Meidän energiayhtiö

Oulun Seudun Sähkö tarjoaa toiminta-alueensa asiakkaille sähköenergian myyntiä ja kaukolämpöä. Jäsenasiakkaat saavat 20 % alennuksen sähkön -ja kaolämmönenergiamaksuista.

Lue lisää