Usein kysytyt kysymykset

Tältä sivulta löydät usein kysyttyjä kysymyksiä ja vastauksia niihin. Mikäli et löydä vastausta kysymykseesi, auttaa asiakaspalvelumme mielellään.

Sähkösopimus

K: Miten teen sähkösopimuksen?
V: Voit tehdä sähkönmyyntisopimuksen helposti verkkosivuillamme  tai soittamalla asiakaspalveluumme 08 310 1313.

K: Olen muuttamassa, miten siirrän sähkösopimukseni uuteen osoitteeseen?
V: Muuttoilmoituksen voit tehdä kätevästi verkkosivuillamme.

K: Olen muuttamassa huomenna, enkä ole muistanut tehdä teille muuttoilmoitusta. Kuinka nopeasti sähköt on mahdollista saada uuteen asuntoon?
V: Uusi sähkönmyyntisopimus tai muuttoilmoitus tulee tehdä viimeistään 14 vrk ennen muuttopäivää. Sähköt voidaan kuitenkin kytkeä nopeammallakin aikataululla normaalin työajan puitteissa ma-pe klo 8-16.

K: Miten käy määräaikaisen sopimuksen muuttotilanteessa?
V: Määräaikainen sopimus ei siirry automaattisesti uuteen osoitteeseen.

K: Miten jatkan päättymässä olevaa määräaikaista sopimusta?
V: Lähetämme uuden tarjouksemme hyvissä ajoin ennen sopimuksesi päättymistä. Toki voit jatkaa sitä myös ottamalla yhteyttä asiakaspalveluumme.

K: Voinko irtisanoa määräaikaisen sopimuksen?
V:Tekemällä määräaikaisen sopimuksen ostat sähköä samaan hintaan koko sopimuskauden ajan. Määräaikainen sopimus on molempia osapuolia sitova, eikä sitä voi muuttaa tai irtisanoa kesken sopimuskauden. Määräaikaisen sopimuksen voi irtisanoa tai siirtää uuteen osoitteeseen vain silloin, kun sähkönkäyttö päättyy muuton vuoksi.

K: Voinko tehdä määräaikaisen sopimuksen vaikka en tiedä kuinka kauan asun nykyisessä osoitteessani?
V: Voit, koska sähkösopimus tehdään aina tiettyä osoitetta koskevaksi. Muuton tullessa ajankohtaiseksi ilmoita siitä asiakaspalveluumme.

K: Voiko muuttotilanteessa olla voimassa yhtä aikaa kaksi sopimusta?
V: Kyllä. Tee sopimus uuteen osoitteeseen ja pidä entinen voimassa niin kauan kuin tarvitset sähköä.

K: Olen tehnyt uuden sopimuksen toisen sähköyhtiön kanssa. Miten irtisanon nykyisen sopimukseni?
V: Saamme tiedon uudesta sopimuksesta ilman erillistä ilmoitusta ja näin ollen sopimuksen päättäminen tapahtuu automaattisesti.

K: Voinko perua hätäisesti tehdyn sähkönmyyntisopimuksen?
V: Sinulla on sopimuksen tekohetkestä 14 vuorokautta aikaa perua sopimus. Peruutuksen syytä ei tarvitse kertoa.

K: Puhelinmyyjä soitti: Pyysin tarjouksen, mutta sainkin sopimuspaperit, mitä nyt teen?
V: Ota välittömästi yhteyttä sopimuksessa mainittuun asiakaspalvelunumeroon, ja ilmoita että et ole tehnyt sopimusta vaan olet pyytänyt kirjallisen tarjouksen. Myyjän velvollisuus on ilmoittaa peruutetusta sopimuksesta verkkoyhtiölle ja aikaisemmalle myyjälle.Mikäli peruutus myöhästyy, sähkösopimuksesi sitoo sinua sopimusajan loppuun saakka.

Sähkölasku

K: Mistä sähkölasku muodostuu?
V: Sähkön hinta muodostuu kolmesta osiosta: sähköenergiasta, sähkön siirrosta ja veroista. Sähköenergian osuuden voit kilpailuttaa ja ostaa haluamaltasi yhtiöltä. Voit tutustua erilaisiin sopimusvaihtoehtoihimme täällä.

Sähkön siirron osuuden veloittaa paikallinen jakeluverkkoyhtiö. Siirtomaksuilla katetaan sähköverkon rakentamisesta, ylläpidosta ja sähkön mittauksesta aiheutuvia kustannuksia.

Verotus koskee myös sähköä. Sähköstä maksetaan sähköveroa ja huoltovarmuusmaksua, jotka laskuttaa paikallinen jakeluverkkoyhtiö siirtomaksujen yhteydessä. Tämän lisäksi sähköstä maksetaan

K: Miksi minulle tulee kaksi sähkölaskua?
V: Sähkön myynti ja sähkön siirto on eriytetty toisistaan. Valitsemasi sähköenergian myyjä lähettää laskun sähkönmyynnistä ja paikallinen verkkoyhtiö sähkönsiirrosta. Jos käyttöpaikkasi on Oulun Seudun Sähkön verkon alueella ja ostat sähköenergiasi Oomi Energialta, saat yhdistetyn laskun.

K: Voinko siirtää sähkölaskun eräpäivää?
V: 1.10.2020 jälkeen lähetettyjen laskujen maksamiseen liittyvissä asioissa voit olla yhteydessä puhelimitse numeroon 09 4246 1319 tai sähköpostitse osoitteeseen OSS@ropocapital.fi.

K: Olen hukannut sähkölaskuni, kuinka toimin?
V: Voit tarkastella sähkölaskujasi extranetissä.

K: Miten voin vaihtaa sähkölaskun e-laskuksi?
V: Voit vaihtaa paperisen laskun e-laskuksi verkkopankissasi, josta löydät myös tarkemmat ohjeet laskutustavan vaihtoon.

K: Miksi sain maksumuistutuksen Lowell Oy:ltä enkä Oulun Seudun Sähköltä?
V: Olemme siirtäneet eräpäivän ohittaiden laskujen hoitamisen Lowelille, puhelin 010 2700  345 ma - pe 8 - 20, la 10 - 15, palvelu@lowell.fi, tekstiviestit 050 430 5526, perinta@oss.fi.

Extranet

K: Mikä on extranet?
V: Extranet on online-palvelu, jossa asiakkaamme voivat hoitaa yleisimpiä sähköön liittyviä asioita vuorokauden ajasta riippumatta. Extranetissä voit muun muassa tarkastella sähkönkulutustietojasi, selata vanhoja laskutustietoja ja siirtää sähkölaskun eräpäivää.

K: Miten voin rekisteröityä extranetiin?
V: Voit rekisteröityä palvelun käyttäjäksi täällä. Rekisteröitymiseen tarvittavat tiedot löydät sähkölaskustasi.

K:Olen unohtanut käyttäjätunnukseni, mistä saan uuden?
V: Saat uuden tunnuksen soittamalla asiakaspalveluumme 08 310 1313

K: Olen unohtanut salasanani, saanko tilattua uuden jostain?
V: Jos sinulla on käyttäjätunnus muistissa, voit tilata uuden salasanan täältä 

Oomi Energia -tuotteet

K: Miten Oomi Energia -tuotteet eroavat toisistaan?
V: Voit tutustua Oomi Energia -tuotteisiin verkkosivuillamme ja valita itsellesi sopivimman. Asiakasneuvojamme kertovat mielellään lisää tuotteista ja auttavat sinua valinnassa. Ota yhteyttä puhelimitse 08 310 1313, niin valitaan yhdessä sinulle sopivin vaihtoehto.

K: Mistä löydän sähkön kilowattituntihinnat?
V: Oomi Energia -tuotteiden hinnaston löydät verkkosivuiltamme. 

K: Mitä eroa on kausisähköllä ja yleissähköllä?
V: Yleissähkössä energiamaksu pysyy samana vuodenajasta riippumatta. Kausisähkössä sähkön hinta on eri talviarkipäivinä ja muina aikoina. Kausisähkö on pääsääntöisesti sähkölämmittäjien tuote ja yleissähköä käytetään puolestaan muissa kuin sähköllä lämmitettävissä kotitalouksissa.

Sähköosuuskunnan jäsenyys

K: Miksi minun kannattaisi liittyä jäseneksi?
V: Sähköosuuskunnan jäsenet saavat 20 % alennuksen ostamaan sähköstä ja kaukolämmöstä. Lisäksi tarjoamme jäsenimmelle pääsyn alueen eri tapahtumiin joko ilmaiseksi tai edullisella jäsenhinnalla.

K: Miten jäseneksi voi liittyä?
V: Pyydä jäsenhakemus sähköpostilla asiakaspalvelu@oss.fi tai soita asiakaspalvelunumeroon (08) 310 1313. Voit jättää myös yhteydenottopyynnön verkkosivujemme kautta. 

K: Paljonko jäsenyys maksaa?
V: Jäseneksi liityttäessä maksetaan kertaluonteinen 20 € jäsenmaksu, joka peritään uusilta asiakkailta sähkölaskun yhteydessä.

K: Edellyttääkö etujen saaminen jäsenen osallistumista jäsenosuuskunnan toimintaan?
V: Kaikki jäsenet saavat jäsenalennuksen riippumatta siitä, osallistuvatko he jäsenosuuskuntansa toimintaan vai eivät. 

Usein kysyttyä uudesta sähkönmyyntiyhtiöstä

Oulun Seudun Sähkö on yhdistänyt 1.4.2020 sähkönmyynti- ja asiakaspalveluliiketoimintonsa yhdeksän muun suomalaisen sähkönmyyntiyhtiön kanssa. Alta löydät vastaukset usein kysyttyihin kysymyksiin.

K: Miksi uusi yhteisyritys perustetaan? / Mistä on kyse?
V: Lahti Energia Oy, Oulun Energia Oy, Oulun Seudun Sähkö, Pori Energia Oy ja Vantaan Energia Oy sekä nykyisen Oulun Sähkönmyynnin osakkaat Tornion Energia Oy, Haukiputaan sähköosuuskunta, Raahen Energia Oy, Rantakairan Sähkö Oy ja Tenergia Oy ovat yhdistämässä sähkönmyynti- ja asiakaspalveluliiketoimintonsa.

Haluamme tarjota asiakkaillemme ylivertaisen asiakaskokemuksen sekä kilpailukykyisen hinnan perustamalla uudet sähkön myynti- ja asiakaspalveluyhtiöt. Uusien yhtiöiden on suunniteltu aloittavan toimintansa 1.4.2020. Uusiin yhtiöihin siirrettäviä palveluja ovat sähkön vähittäismyynti, aurinkosähköpalvelut, sähköisen liikenteen palvelut sekä asiakaspalveluun ja laskutukseen liittyvät palvelut.

Yhdistyminen uudeksi sähkönmyyntiyhtiöksi antaa meille myös erinomaisen mahdollisuuden tuottaa asiakkaidemme toivomia arkea helpottavia uudenlaisia energian kulutukseen liittyviä ympäristöystävällisiä palveluja ja tuotteita kaikkialle Suomeen.

Tavoitteenamme on kasvaa Suomen suurimmaksi sähkönmyyntiyhtiöksi omistuspohjaa ja asiakasmäärää kasvattamalla.

Suomessa sähkömarkkinat ovat hajautuneet ja kovasti kilpaillut. Kaikilla kuudella yhteisyritykseen siirtyvällä energiayhtiöllä on pitkä ja vakaa kokemus sekä varma paikallistuntemus Suomen sähkömarkkinoista. Uuden yhtiön myötä olemme aiempaa kilpailukykyisempiä. Tämä varmistaa sen, että pystymme tarjoamaan uusia tuotteita ja palveluita sekä erinomaisen asiakaskokemuksen sekä nykyisille että uusille asiakkaillemme valtakunnallisesti.

K: Miten jäsenalennukselle käy?
V: Oulun Seudun Sähkön jäsenasiakkaat tulevat saamaan jäsenalennuksen myös uudessa sähkönmyyntiyhtiössä.

K: Vaikuttaako muutos sopimukseeni?
V: Muutos ei vaikuta nykyiseen sopimukseesi. Mikäli olet tehnyt kanssamme määräaikaisen sopimuksen, jatkuu se ennallaan voimassa määräajan loppuun saakka. Mahdollisista muutoksista toistaiseksi voimassaolevaan sopimukseen ilmoitamme kuten tälläkin hetkellä 30 päivää ennen muutoksen voimaantuloa.

K: Mitä hyötyä tästä kaikesta on?
V: Haluamme tarjota asiakkaillemme ylivertaisen asiakaskokemuksen sekä kilpailukykyisen hinnan. Yhdistyminen uudeksi sähkönmyyntiyhtiöksi antaa meille myös erinomaisen mahdollisuuden tuottaa asiakkaiden toivomia uudenlaisia ympäristöystävällisiä palveluja ja tuotteita kaikkialle Suomeen edullisesti. Tavoitteenamme on kasvaa Suomen suurimmaksi toimijaksi omistuspohjaa ja asiakasmäärää kasvattamalla.

K Jos teen nyt Oulun Seudun Sähkön kanssa sopimuksen, mitä tapahtuu, kun uusi yritys aloittaa?
V: Sähkön myyntisopimuksesi säilyy ennallaan entisin ehdoin myös uudessa sähkönmyyntiyhtiössä. Muutos ei vaadi sinulta toimenpiteitä.

K: Nouseeko hinnat yhdistymisen myötä?
V: Sähkön myyntisopimuksesi säilyy ennallaan entisin ehdoin myös uudessa sähkönmyyntiyhtiössä. Muutos ei vaadi sinulta toimenpiteitä. Tavoitteenamme on pitää hinnat erittäin kilpailukykyisinä.

K: On liikkunut huhuja, että Oulun Seudun Sähkön sähkönmyynti loppuu - onko tämä totta?
V: Sähkönmyyntimme ei lopu, vaan siirtyy uudelle sähkönmyyntiyhtiölle, kun yhtiön toiminta käynnistyy ensi keväänä. Jo tehdyt sähkön myyntisopimukset jatkuvat voimassaolevina entisillä ehdoilla uudessa yhtiössä.

K: Mitä tapahtuu palveluille eli saako asiakaspalvelun kiinni jatkossakin?
V: Sähkönmyyntiyhtiön asiakkaita palvellaan jatkossa asiakaspalveluyhtiössä, jonne kaikki asiakaspalvelu keskitetään. Resursseja keskittämällä varmistamme parhaan palvelun asiakkaillemme.

K: Oletteko jatkossakin vastuullinen yritys? (yritysvastuu)
V: Tulemme toiminnassamme huomioimaan vastuullisuuden kaikki kolme näkökulmaa

  • taloudellinen vastuu = kannattavaa liiketoimintaa, joka luo pohjan toiminnan kehittämiselle
  • sidosryhmien huomioiminen = sosiaalinen näkökulma, jonka mukaan toimimme asiakkaan näkökulmasta
  • ympäristövastuu = puhtaasta luonnosta ja ympäristöstä huolehtiminen

K: Vaikuttaako tämä kaukolämmön hintaan, mitä tapahtuu siirtoyhtiölle?
V: Jatkamme edelleen kaukolämmön tuottamista ja myyntiä, sähköverkkojemme hoitamista ja sähköntuotantoa. Uusien yhtiöiden perustaminen ei vaikuta näihin toimintoihin tai hinnoitteluun.

Sähkön siirtoyhtiöt palvelevat kaikkia sähkönmyyjiä tasavertaisin ehdoin, eli muutoksella ei ole vaikutusta myöskään sähkön siirtohintoihin.

 

Jäsenalennetun sähkömme myy

Alueemme paras valokuituliittymä

Tervetuloa asumaan naapurustoon

Tee muuttoilmoitus