Ohjaa sähkönkulutustasi aamuyön tunneille vaihtoehtoisella yösähköohjauksella

Oulun Seudun Sähkön vaihtoehtoisen yösähköohjauksen avulla voit helposti ohjata varaavien lämmityslaitteiden toimintaa. Erityisesti pörssihinnalla sähköä ostavat sähkölämmittäjät hyötyvät palvelusta, kun sähkökuormia ohjautuu edullisemmille aamuyön tunneille. Vaihtoehtoisessa yösähköohjauksessa kuormanohjauskomennot annetaan klo 01–07, jolloin sähköenergian hinta on yleensä edullisimmillaan. Ohjauksen muuttaminen klo 01–07 pienentää myös sähköpulan riskiä.

Palvelu on asiakkaillemme maksuton.

Tilaa vaihtoehtoinen yösähköohjaus

Yösähköohjauksesta kysyttyä

Mitä yösähköohjaus tarkoittaa?

Teknisesti yösähköohjaus tarkoittaa sitä, että sähkömittarin relekytkin sulkeutuu ja avautuu ohjelmoidun aikataulun mukaisesti. Releellä voidaan ohjata varaavia sähkölaitteita, kuten esimerkiksi lämminvesivaraajaa ja kokonaan tai osittain varaavaa sähkölämmitystä

Yösähkön perusohjaus klo 22–07

Kiinteistöissä, joissa on sähkölämmitys ja usein myös sähköllä lämpiävä vesivaraaja, on yleensä käytössä yösähköohjaus.    Perusasetuksella käytössä oleva ohjaus toimii klo 22–07. 

Mistä tiedän, onko minulla yösähköohjaus käytössä?

Yösähköohjauksen tunnistaa illalla klo 22 jälkeen (tarkka aika vaihtelee) sähkökeskuksesta kuuluvasta napsahduksesta. Kun ohjaus menee päälle, kuulet releen napsahduksen.

Miten saan yösähköohjauksen käyttöön?

Sähkökuormien ohjaus vaatii sähkömittarin, jossa on rele. Lisäksi sähkökuorman ohjauskytkennät tulee olla asennettuna.  Jos sähkömittarissasi on rele, mutta sähkökuorman ohjauskytkentöjä ei ole asennettu, ota yhteyttä sähköurakoitsijaasi, joka tekee kytkettävästä laitteesta tarpeelliset asennukset sähkömittarille.  Ohjauskytkennän mahdollistava rele on lähes kaikissa Oulun Seudun Sähkön pienkiinteistöille asennetuissa mittareissa.

Maksaako yösähköohjaus?

Jos yösähkön käyttöönotto vaatii asentajan käynnin, se on käyttöönoton ainoa maksullinen tapahtuma. Muutoin yösähköohjauspalvelun käyttö on ilmaista, eikä se vaikuta sähkön siirtotuotteeseen tai hinnoitteluun.

Miten voin vaihtaa vaihtoehtoisen ohjauksen takaisin perusohjaukselle?

Voit lähettää vaihtopyynnön osoitteeseen valvomo@oss.fi.

Jäsenalennetun sähkömme myy

Alueemme paras valokuituliittymä

Oulun Seudun Sähkö 100 vuotta

Tutustu 100-vuotisjuhlasivustoon