Valokuidun hyödyt konkretisoituivat nopeasti

ke huhtik. 05 09:07:00 2023

Kun Sarpolan perheeheen laajakaistaksi vaihtui valokuituyhteys, olivat sen hyödyt heti huomattavissa. Aktiivinen perhe hyödyntää valokuituyhteyttä työntekoon, opiskeluun ja harrastustoimintaan. Jopa perheen koira nauttii nopeista yhteyksistä. 

Satu Sarpolan perheeseen kuuluu kohta 15-vuotias poika ja pian kaksivuotias Cotton-koira. Sarpola työskentelee projektipäällikkönä lääkintälaitteita tuottavassa yrityksessä. Perheen arki on aktiivista, sillä vapaa-aikana Sarpola itse harrastaa voimanostoa ja poika jääkiekkoa.

Sarpolan perheeseen valokuituverkko tuli kaksi ja puoli vuotta sitten uuden kodin myötä. Kun laajakaistaksi vaihtui valokuituyhteys, sen hyödyt näkyivät heti.

– Olemme toisinaan langan päässä muiden jääkiekkoilijoiden vanhempien kanssa ja katsomme etänä yhdessä poikiemme junioripeliä. Olen huomannut, että oma verkko toimii useimmiten parhaiten, Sarpola pohtii.

Satu työskentelee pari kertaa viikossa toimistolla ja muutoin kotona, joten valokuituyhteydelle on tarvetta.

- Jos meillä ei olisi tätä valokuitua ja sitä kautta nopeaa nettiliittymää, niin töitä ei varmasti pystyisi tekemään kotoa käsin.

Arkea helpottaa todella paljon, kun ei tarvitse ajella tuonne toimistolle, Sarpola kertoo.

Koko perhe hyödyntää nopeaa nettiä

Sarpolan perheen kaikki kolme osapuolta käyttävät valokuituverkkoa hyödykseen. Sarpolan poika pelaa verkon välityksellä ystävien kanssa esimerkiksi Minecraftia. Hyvä verkkoyhteys auttaa myös läksyjen tekemisessä.

– Voimannostoharrastukseeni liittyen seuraan paljon voimanostoliiton lähetyksiä ympäri maailmaa. Hiljattain oli esimerkiksi voimanoston EM-kisat, joita seurasin verkosta. Sitä oli mukavaa katsoa, kun kaverini olivat siellä mukana kisaamassa, Sarpola toteaa tyytyväisenä.

Sarpola nauttii myös kaikennäköisestä tee-se-itse-remontin tekemisestä ja hyödyntää nettiä muun muassa hakemalla erilaisia ohjevideoita You Tubesta. Sekin hoituu näppärästi nopean valokuituyhteyden kautta. Jopa perheen koira saa nauttia valokuituverkosta. Sarpola nimittäin näyttää koiralle toisinaan erilaisia koiravideoita tabletilta.

– Olen kuullut, että koirille voisi tabletilla opettaa jotain pelejäkin. Sitä en ole kuitenkaan tehnyt. Luulen, että riittää, kun kilpailemme ruutuajasta pojan kanssa. En osaa kuvitella, että lisäisin siihen yhtälöön koirankin, Sarpola nauraa.

Juttu on julkaistu alun perin kevään 2023, Valokaaressa.

Jäsenalennetun sähkömme myy

Alueemme paras valokuituliittymä

Oulun Seudun Sähkö 100 vuotta

Tutustu 100-vuotisjuhlasivustoon