Valokuidulla kaapeli-TV ja laadukkaat kanavat taloyhtiöön

to 19. tammikuuta 2023 15.40.00

Vieköhän myrsky tv-kanavat mennes­sään? Kempeleläisen rivitaloyhtiö As Oy Hillankankaan asukkaille ja taloyhtiölle ikääntyneet harava-antennit toivat taajaan lisä­töitä. Taloyhtiön hallituksen puheenjohtaja Mar­ge Alatalo sanoo, että antennien suuntaamis­työt esimerkiksi myrskyjen jälkeen aiheuttivat ylimääräisiä asennuskäyntejä.

Noin 20 huoneiston taloyhtiössä yksi asukkaita puhututtanut aihe oli myös tv-lähetysten epäta­sainen laatu. Osalla asukkaista lähetykset näkyi­vät hyvin, osalla heikommin. 1980-luvun alku­puolella rakennetun rivitaloyhtiön tv-tekniikka oli auttamatta vanhentunut. Sen korjaamisen sijaan kannatti hypätä suoraan kaapeli-TV:n aikakauteen samalla, kun valokuitu päivitti asukkaiden tietolii­kenneyhteydet pitkälle tulevaisuuteen. Kun Oulun Seudun Sähkö alkoi rakentaa valokuituyhteyksiä Kempeleessä, oli taloyhtiössä yhteneväinen näkemys siitä, että sekä kuitu että kaapeli-TV hankitaan.

Asukkaat ovat nyt tasaveroissa asemassa

Alatalo ei itse katso televisiota kovinkaan paljoa. Ta­loyhtiön hallituksen puheenjohtajalle suurin merki­tys on koko asukasyhteisölle tasalaatuinen palvelu.

Taloyhtiön asukkaat ovat tyytyväisiä. Lähe­tysten laatu on hyvä ja tarjolla on paljon enemmän uusia kanavia.

Hän sanoo, että asennustyöt sujuivat nopeasti. Kytkemisen jälkeen asentajat kiersivät jokaisessa huoneistossa varmistamassa, että kanavat ovat löytyneet.

– Saimme numeronkin, johon soittaa, jos kaapeli- TV:n kanssa olisi jotain ongelmia.


Vaivaton valinta taloyhtiölle

Oulun Seudun Sähkö tarjoaa kaapeli-TV:n asennuksen maksutta valokuituasennuksen yhteydessä. MeidänKuitu-alueilla kaapeli-TV:n hinta 36:lla peruskanavalla on omakotitaloissa 8,90 euroa kuukaudessa ja taloyhtiöiden huoneistoissa 5,50 euroa kuukaudessa. Kuukausimaksu sisältää myös teknisen ylläpidon ja huollon.

MeidänKuidun kaapeli-TV -liittymä hyödyntää asunnossa olemassa olevia tv-pistokkeita, joten ylimääräisiä sisäasennustöitä ei tarvita. Säälle altis kattoantenni poistuu, ja tilalle tulevat teräväpiirtokanavat ja noin 150:n maksu-tv-kanavan tilausmahdollisuus. 

Taloyhtiöissä MeidänKuitu kaapeli-TV:n tilaaminen edellyttää kaikkien huoneistojen liittämistä palveluun. Sen hankkiminen ei kuitenkaan edellytä, että jokainen huoneisto tilaa laajakaistapalvelut. Myös taloyhtiöt saavat kaapeli-TV-asennuksen täysin veloituksetta valokuituasennuksen yhteydessä. Se vaatii toimiakseen MeidänKuitu-valokuituliittymän.

Juttu on julkaistu alunperin syksyllä 2022 asiakaslehti Valokaaressa.  

Jäsenalennetun sähkömme myy

Alueemme paras valokuituliittymä

Oulun Seudun Sähkö 100 vuotta

Tutustu 100-vuotisjuhlasivustoon