Pienillä järjestelyillä varmistat huippunopean nettiyhteyden toiminnan

ke lokak. 18 13:14:00 2023

Valokuituliittymän tarjoama nopea ja luotettava verkkoyhteys on vuosi vuodelta tärkeämpi asia, sillä arkinen asiointi ja viestintä siirtyy digitaaliseksi kiihtyvällä vauhdilla. Valokuidusta saa parhaan hyödyn irti, kun varmistaa sisäverkon moitteettoman toiminnan.

Valokuitu tarjoaa erittäin nopean ja tasalaatuisen verkkoyhteyden. Vaikka valokuidun tiedonsiirtokapasiteeetti ei lopu kesken, voi asuntoon rakennusvaiheessa vedetty tietoliikennekaapelointi olla pullonkaula tiedon valtatielle.

Vanhoissa Ethernet-kaapeleissa kuparisäikeiden mahdollistama bittivirta voi tulla jo 100M kohdalla vastaan, joten kaapelit kannattaa tarkistaa mikäli niitä hyödyntää. Parhaiten toimiva sisäverkko on usein yhdistelmä tietoliikennekaapeleita sekä langattomia tukiasemia.

Kaapelointi ja langattomat tukiasemat eivät kilpaile keskenään, vaan tukevat ratkaisussa toisiaan.Jos kaapelointi on hyvä ja tukee verkkoliikennettä
1000M nopeuteen saakka, sitä kannattaa ilman muuta hyödyntää. Tällaisessa ratkaisussa langaton tukiasema on ketjussa viimeisenä mahdollistamassa päätelaitteiden kuten kannettavien tietokoneiden ja tablettien liikkuvan käytön.Langaton teknologia on kehittynyt viime vuosina valtavasti ja samalla valokuidun yleistyminen on tuonut kotitalouksien ulottuville merkittävästi aiempaa nopeammat verkkoyhteydet.

Jos käytössä on ikääntynyt kannettava tietokone, sen tekniikka ei todennäköisesti pysty hyödyntämään niin nopeaa nettiyhteyttä kuin mitä uudet päätelaitteet ja reittitimet sille tarjoavat. Valokuituasiakkaan kannattaa huolehtia koko ketjusta: kun kotiin tulee valokuituyhteys, sen reittimen ja päätelaitteiden yhteys kannattaa hioa mahdollisimman toimivaksi. Apua saa sekä Oulun Seudun Sähkön asentajilta että ulkopuolisilta palveluntarjoajilta.

Muutaman sadan euron panostus sisäverkkoon maksaa itsensä nopeasti takaisin säästyneenä aikana.

Netistä on tullut huomaamattomastikin tärkeä osa jokapäiväistä elämäämme. Jos laadukkaan valokuituliittymän hyödyntäminen ei toimi odotetulla
tavalla, siitä tulee turha kitkaa arkeen.

Jäsenalennetun sähkömme myy

Alueemme paras valokuituliittymä

Oulun Seudun Sähkö 100 vuotta

Tutustu 100-vuotisjuhlasivustoon