Oulun Seudun Sähkö on Vuoden osuustoimintateko -kilpailun voittaja

to huhtik. 11 14:51:00 2024

Osuuskuntien Keskusjärjestö Pellervon järjestämässä Vuoden osuustoimintateko -kilpailussa haettiin osuustoiminnallista yritystä, joka on toteuttanut jäsentensä etua viime aikoina poikkeuksellisen kiinnostavalla tavalla.

Oulun Seudun Sähkö valittiin kilpailun voittajaksi seuraavin perustein:

"Asiakasomistajille tarjottu vakaa ja markkinoihin nähden edullinen energiahinta sekä Liminkaan kaukolämmön tuottavan aurinkopuiston rakentaminen ovat perusteena Oulun Seudun Sähkön valinnalle.

OSS on toiminut omistajaosuuskuntiensa noin 20 000 jäsenelle välineenä hallita energianostamisen eli sähkön ja kaukolämmön kustannuksia. Sähkön ja kaukolämmön jäsenalennukset (30 %) ja valokuituverkon (10 %) ovat tuntuvia ja niitä on viime aikoina myös laajennettu.

Toiminnallaan Oulun Seudun Sähkö on luonut kestävää hyötyä jäsenilleen ja myös kantanut yhteiskunnallista vastuuta tilanteessa, joissa muiden sähköyhtiöiden hinnat kuluttajille ovat vaihdelleet rajusti.

Oulun Seudun Sähkö rakentaa parhaillaan myös Suomen ensimmäistä kaukolämpöverkkoon kytkettävää merkittävän kokoista aurinkopuistoa. OSS:n tavoitteena on olla hiilineutraali energiayhtiö vuonna 2025. Limingan Ruotsinojalle tänä vuonna valmistuva puisto on merkittävä alueellinen investointi ja se on Suomessa lajissaan ensimmäinen, jonka tuotanto kytketään suoraan kaukolämpölaitoksen lämmön tuotantoon."

Vuoden osuustoimintateko -kilpailun voittaja julkistettiin tänään 11.4. Helsingissä pidettävässä Pellervon Päivä -tapahtumassa. OSS:n lisäksi ehdolla olevia finalisteja olivat Arvo Sijoitusosuuskunta, SOK ja Tarjoomo.

Voittajan valitsi raati, johon kuuluvat eduskunnan osuustoimintaryhmän puheenjohtaja Petri Honkonen, päätoimittaja Jouni Kemppainen sekä Itä-Suomen yliopiston professori, kansainvälisen osuustoimintaliiton arvotyöryhmän jäsen Anu Puusa.

Tämä on hieno kunnianosoitus OSS:lle siitä, että olemme oikealla polulla, ja tulemme myös jatkossa pitämään huolta osuuskuntamme jäsenistä sekä ympäristömme hyvinvoinnista.

Jäsenalennetun sähkömme myy

Alueemme paras valokuituliittymä

Oulun Seudun Sähkö 100 vuotta

Tutustu 100-vuotisjuhlasivustoon