Öljylämmittäjä, vaihda kaukolämpöön ja hyödynnä 4 000 euron avustus

ti elok. 09 08:18:00 2022

Kaukolämpöön vaihtajat voivat nyt hyödyntää lämmitysmuodon vaihtajille tarjottavia tukia. Valittavana on joko 4 000 euron valtionavustus tai 60 %:iin korotettu kotitalousvähennys. Kotitalouden koko ja remonttikohde vaikuttavat lämmitystavan vaihtajalle eniten etua tuovan tuen valintaan.

Myös Oulun Seudun Sähkö tukee lämmitystavan vaihtoa tarjoamalla jäsenasiakkailleen avaimet käteen -kaukolämpöremontteihin 10 vuoden korottoman ja kuluttoman maksuajan. Lisäksi jäsenet saavat kaukolämmöstä jäsenalennusta.

Hyödynnä nyt pientalojen omistajille tarjolla oleva korotettu kotitalousvähennys tai valtionavustus öljylämmitysjärjestelmän poistamiseen ja öljylämmitysjärjestelmän korvaamiseen. Vaihda vaivattomaan kaukolämpöön avaimet käteen -toimituksella.

Korotettu kotitalousvähennys 60 %

Vuoden 2022 alusta alkaen öljylämmityksen korvaamiseen on saanut korotettua kotitalousvähennystä. Sitä saa nyt 60 prosenttiin öljylämmityksestä luopumiseen liittyvistä töistä. Euromäärillä tarkasteltuna aiempi 2 250 euron henkilökohtainen kotitalousvähennys on nostettu 3 500 euroon, mikä tarkoittaa kahden omistajan kotitaloudessa 7 000 euron maksimia. 

Verohallinnon nettisivuilta löytyy helppokäyttöinen laskuri, jolla voi tarkistaa kotitalousvähennyksen määrän erityyppisille remonttiratkaisuille.

Valtionavustus 4 000 euroa

Kuka voi hakea tukea?
Tukea voi hakea pientalon omistaja. Pientalolla tarkoitetaan omakotitaloa tai paritaloa. Avustuksen myöntämisen edellytyksenä on, että pientalo on ympärivuotisessa asuinkäytössä. Vapaa-ajan asunnolle ei myönnetä tukea. Korvaava lämmitysjärjestelmä ei voi käyttää polttoaineenaan fossiilisia polttoaineita (maakaasu, turve, hiili).

Paljonko avustusta voi saada?
Avustussumma on enintään 4 000 euroa, riippuen siitä, mihin lämmitysmuotoon siirrytään. Kaukolämpöön siirtyvä on oikeutettu hakemaan tuen enimmäismäärää eli 4 000 euroa.

Miten avustusta haetaan?
Ohjeet hakemiseen ja tarkat ehdot avustuksen myöntämiseen julkaisee ELY-keskus. Avustus myönnetään, kun lämmitysremontin kustannukset on maksettu ja projekti on valmis. Jos olet tehnyt luottosopimuksen Oulun Seudun Sähkön kanssa, olet oikeutettu avustukseen. Tässä tapauksessa saat meiltä todistuksen lämmitysjärjestelmän muutoksesta öljystä kaukolämpöön. Todistus tulee liittää mukaan avustushakemukseesi.

Tukea myönnetään niin kauan kuin vuoden 2022 toisen lisätalousarvion määrärahaa riittää. Avustuksen myöntää koko maan alueelle Pirkanmaan elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus.

Huomioitavia asioita
Yksi avustus per lämmitysjärjestelmä. Esimerkiksi paritalo voi saada yhden tai kaksi avustusta riippuen siitä, onko asunnoilla yhteinen lämmitysjärjestelmä vai onko molemmilla omansa. Avustusta ei myönnetä, mikäli samaan remonttiin on saatu jotain muuta avustusta tai mikäli remonttiin haetaan kotitalousvähennystä. EU-oikeuden valtiontukisäännöissä tarkoitettuun taloudelliseen toimintaan käytettäviin rakennuksiin avustusta ei myönnetä.

Oulun Seudun Sähkö ei vastaa ohjeiden muutoksista. Tarkista aina ajantasaiset ohjeet ELY-keskuksen sivuilta

Kysy kaukolämmöstä

Kaukolämmön liittymäasiat (08) 310 1315

Jäsenalennetun sähkömme myy

Alueemme paras valokuituliittymä

Oulun Seudun Sähkö 100 vuotta

Tutustu 100-vuotisjuhlasivustoon