Kempeleessä voi nyt ostaa hiilineutraalia kaukolämpöä

ma 31. toukokuuta 2021 13.43.00

Oulun Seudun Sähkö tuo kesäkuun alusta alkaen markkinoille hiilineutraalin kaukolämpötuotteen Kempeleen alueen kaukolämpöasiakkaille.

Hiilineutraalin kaukolämpötuotteen lämpö tuotetaan 100-prosenttisesti uusiutuvilla tai niihin rinnastettavilla energialähteillä. Oulun Seudun Sähkön toimitusjohtaja Risto Kantolan mukaan näitä ovat esimerkiksi puuperäiset polttoaineet ja talteen otettu hukkalämpö.

– MeidänLämpö Luonto on kaukolämmön lisätuote, jonka avulla haluamme auttaa asiakkaitamme saavuttamaan heidän omat hiilineutraaliustavoitteensa. Se sopii lämpötuotteeksi niin kuluttajille kuin yrityksille.

Hinnaltaan hiilineutraali kaukolämpö on asiakkaalle varsin pieni panostus. Lisämaksua varsinaiseen kaukolämpötuotteeseen tulee 2,48 euroa/MWh.

– Lopullinen hinta riippuu tietysti lämmön kulutuksesta, mutta esimerkiksi tyypillisessä kaukolämmitteisessä omakotitalossa suuruusluokka on noin 4 euroa kuukaudessa, Kantola kertoo.

Hiilineutraali kaukolämpötuote on tällä hetkellä saatavilla Kempeleessä, mutta Kantolan mukaan tavoitteena on laajentaa MeidänLämpö Luonto -tuotetta lähitulevaisuudessa myös yhtiön muille kaukolämpöalueille.

– Kyseessä on todennetusti hiilineutraali kaukolämpötuote, joten voimme tarjota sitä asiakkaille vain sen verran kuin uusiutuvilla tai niihin rinnastettavilla lämmönlähteillä tuotettavaa kaukolämpöä on saatavilla kullekin alueelle.

– Olemme asettaneet tavoitteeksemme olla hiilineutraali energiayhtiö vuoteen 2025 mennessä, joten hiilineutraalin kaukolämpötuotteen tuominen tuotevalikoimaamme ja sen saatavuuden laajentaminen palvelevat tätä tavoitetta, Kantola lisää.

Kempeleen lisäksi Oulun Seudun Sähköllä on kaukolämpötoimintaa Limingassa, Lumijoella, Muhoksella ja Tyrnävällä. Vuonna 2020 kaukolämpöä myytiin 1 100 asiakkaalle yhteensä 131 GWh.

Tutustu uuteen MeidänLämpö Luonto -tuotteeseen

Jäsenalennetun sähkömme myy

Alueemme paras valokuituliittymä

Oulun Seudun Sähkö 100 vuotta

Tutustu 100-vuotisjuhlasivustoon