Asiakaspalvelu

Ammatitaitoista ja paikallista palvelua
Puh. (08) 310 1313

Käyttökelpoisia niksejä energiansäästöön

Sähkön säästö onnistuu, kun tietää oman kulutuksensa ja tunnistaa säästömahdollisuutensa. Sen jälkeen on aika tehdä päätöksiä ja omaksua energiaa säästävät asumistottumukset. Eikä mukavuudesta tarvitse silti tinkiä.

 

Talvea kohti mentäessä on hyvä muistaa seuraavat asiat

Pimeä ja kylmä talvi lisää kotitalouksien energiankulutusta roimasti; valtaosa koko vuoden energiasta käytetään juuri talvikuukausien aikana. Jo aivan pienillä säädöillä kodin sähkönkulutusta on kuitenkin mahdollista suitsia. Oletko tullut ajatelleeksi näitä?
 
Vaihda talviverhot ja mieti mattojen paikka
Talviverhot eivät ole vain sisustushömppää! Kun olet varmistanut ettei lämpö karkaa harakoille falskaavien tiivisteiden välistä, viimeistele lämmön talteenotto paksummilla verhoilla. Levitä lattialle paksumpi matto ja nauti lämmöstä ja kodin uudesta ilmeestä – ja pienemmästä sähkölaskusta.
 
Muistathan: Jos tilassa on lattialämmitys, ei mattoja saisi käyttää lainkaan. Ne estävät lämmön kulkeutumisen ylöspäin ja sitten viluttaa.
 
Anna lämmön virrata vapaasti 
Älä peitä pattereita huonekaluilla tai tekstiileillä, sillä se on omiaan lisäämään energiankulutusta: Patterin peittämisen seurauksena lämpö ei pääse kulkeutumaan vapaasti huoneilmaan, minne se kuuluu,  vaan ohjautuu talon rakenteisiin ja sitä tietä harakoille.
 
Tarkkana kylpyhuoneessa
Kylpyhuone voi olla melkoinen energiasyöppö, mutta toisaalta siellä on mahdollista säästää roimasti, kun on tarkkana. Kun lattia suihkuttelun seurauksena kastuu, kannattaa lattialämmitys kääntää täysille. Näin kosteus poistuu tehokkaasti, ja kun lattia on kuivunut, voi huoletta säätää lämmityksen pienemmälle –automaattinen termostaatti huolehtii lopusta.  
 
Jos kylpyhuoneessasi on lämpöpatteri, ei lattialämmitystä kannata pitää päällä koko aikaa. Kun suljet kylpyhuoneen ovet, lämpö pysyy kylpyhuoneessa eikä lämmitä turhaan muuta asuntoa.
 
Ja saunassa lämmitellään, suihkussa energianuuka vain peseytyy. Näin lämpöä ei valu viemärin kautta hukkaan.
 

Uusi palvelu rakentajalle

Tonttikeskus avaimet käteen -palveluna

Lue lisää

Suomen edullisinta sähköä

Meiltä saat sähkösopimuksen aina edullisesti. Vertaa tuotteita ja löydä itsellesi paras vaihtoehto. Haluamme tarjota jäsenasiakkaillemme edullista sähköenergiaa.

Lue lisää

MeidänAurinko avaimet käteen -toimitus

MeidänAurinko avaimet käteen -toimitukseen sisältyy kaikki mitä tarvitset omaan aurinkovoimalaan. Saat aurinkoenergiajärjestelmän huolellisesti suunniteltuna, täysin käyttövalmiina ratkaisuna.

Lue lisää

Meidän energiayhtiö

Oulun Seudun Sähkö tarjoaa toiminta-alueensa asiakkaille sähköenergian myyntiä ja kaukolämpöä. Jäsenasiakkaat saavat 20 % alennuksen sähkön -ja kaolämmönenergiamaksuista.

Lue lisää