Ukkosmyrsky katkonut sähköjä

ti 22. kesäkuuta 2021 17.36.00

Päivitetty 23.6. klo 20.30

Eilisen ukkosmyrskyn aiheuttamien vikojen vuoksi verkkoalueellamme on  yhteensä noin 900 taloutta ilman sähköä, näistä Utajärvellä noin 700 ja Vaalassa noin 150. Lisäksi eri puolella aluetta on yksittäisiä sähköttömiä talouksia. 

Ennuste ja suunnitelma: Utajärveltä Puolangalle johtavan tien vieressä kulkeva runkoyhteys saadaan kuntoon noin klo 24 mennessä, jos uusia vikoja ei löydy ennen sitä.

Arviomme mukaan puoliltaöin sähköttömien talouksien määrä Utajärvellä on 400-500 ja koko verkon alueella yhteensä 600-700.

Loput keskijänniteviat pyritään saamaan kuntoon torstain 24.6. aikana. Tämän jälkeen päästään juhannuksen aikana korjaamaan  yksittäisiä vikoja ja raivaamaan mm. talojohdoille kaatuneita puita. Tavoite on , että sähkönjakelu saadaan palautettua lähes kaikille kiinteistöille juhannusviikonlopun aikana.

Pahoittelemme häiriöistä aiheutunutta haittaa. Teemme kaikkemme, että saisimme sähköt palautettua mahdollisimman nopeasti kaikille alueen talouksille.


Päivitetty 23.6. klo 11.50

Alueellamme on edelleen 1 100 sähkötöntä taloutta, joista 870 Utajärvellä ja 200 Vaalassa. Muilla alueilla on yksittäisiä sähköttömiä talouksia.

Aamupäivän aikana Puolangantien varren viankorjausta on saatu tehostettua metsä- ja kaivinkoneilla. Myös lisätyövoimaa on saatu muiden sähköyhtiöiden alueilta. Tavoitteenamme on saada sähköt palautettua lähes kaikille asiakkaillemme juhannukseen mennessä. On todennäköistä, että joidenkin yksittäisten vikojen korjaaminen kestää pitempään.

Pahoittelemme asiakkaillemme häiriöistä aiheutuvaa haittaa.

Tiedotamme seuraavan kerran, kun tilanne oleellisesti muuttuu.

 


Päivitetty 23.6. klo 8.30

Asemakaava-alueet on saatu palautettua sähkönjakelun piiriin. Rokualla on yhä sähköttömiä alueita asemakaava-alueen ulkopuolella.

Kaikkiaan sähköttömiä talouksia on haja-asutusalueilla noin 1 200, joista 1 000 on Utajärvellä ja 200 Vaalassa. Myös muilla alueilla on yksittäisiä sähköttömiä talouksia.

Yöllä tehtyjen helikopteritarkastusten perusteella vauriot sähköverkolle ovat huomattavasti aiemmin oletettua laajempia. Pahin tilanne on Utajärveltä Puolangalle johtavan tien varressa, missä johdolle on kaatunut satoja tai jopa tuhansia puita ja sähköverkko alueella on vaurioitunut.Viankorjaus etenee tien suuntaisesti muutamia kilometrejä kerrallaan.

Tällä hetkellä emme osaa antaa varmaa arviota, siitä milloin sähköt saadaan palautettua kaikille. Viankorjaushenkilöstö työskentelee täydellä teholla, ja antaa varmasti kaikkensa, että sähköt saataisiin palautettua kaikille mahdollisimman pian.

Pahoittelemme asiakkaillemme häiriöistä aiheutuvaa haittaa.

Tiedotamme seuraavan kerran noin kello 12.


Päivitetty 23.6. Klo 6.00

Tilanne tiistaina klo 23.30

Viankorjaus etenee ja asemakaava-alueet on saatu pääosin palautettua sähkönjakelun piiriin. Merkittävimpänä poikkeuksena on Rokua, jota syöttävällä runkojohdolla on todella paljon kaatuneita puita, joita parasta aikaa poistetaan konevoimalla. Vaurioituneet rakenteet myös korjataan verkostoasentajien toimesta puiden poiston jälkeen. Klo 23.30 aikaan on verkossamme vielä noin 2000 sähkötöntä kiinteistöä, niistä yli 1400 Utajärven kunnan alueella.

Korjausten painopiste on siirtymässä keskijänniteverkon haarajohdoille. Vikatilanteen arvioimiseksi on saatu avuksi helikopteri, ja valoisa yö mahdollistaa viankorjaushenkilöstön toiminnan läpi yön. Tällä hetkellä arvioidaan valtaosan haja-asutusalueiden sähköistä palautuvan keskiviikkoon klo 12 mennessä, mutta tämän jälkeenkin voi olla yksittäisiä vikoja kiinteistöille johtavissa ilmajohdoissa.

Viankorjaushenkilöstö työskentelee täydellä teholla, ja antaa varmasti kaikkensa, että sähköt saataisiin palautettua kaikille mahdollisimman pian.

Pahoittelemme asiakkaillemme häiriöistä aiheutuvaa haittaa. Päivitämme tiedotetta seuraavan kerran keskiviikkona aamupäivän aikana.


Päivitetty klo 20.30

Iltapäivällä alueellemme saapunut ukkosmyrsky aiheutti ensimmäiset sähkökatkot noin kello 16. Yksittäisiä runkojohtoja vikaantui nopealla tahdilla, ja erityisesti alueen itäosien kunnissa (Muhos, Tyrnävä, Utajärvi ja Vaala) on laajoja alueita sähköttömänä. Enimmillään sähköttömiä talouksia oli noin 4 000.

Viankorjaus etenee hyvin, mutta vikoja on poikkeuksellisen paljon. Osa vaurioituneista runkojohdoista on saatu jo korjattua. Sähköttömiä talouksia on noin 2 200 kpl. Vikaantuneita runkojohtoja on edelleen 9 kappaletta. Lisäksi tiedossa on kymmeniä yksittäisiä riippukierrejohdoille kaatuneita puita, joista osa on aiheuttanut sähkökatkoja, mutta osassa sähköt toimivat johdolle kaatuneesta puusta huolimatta.

Viankorjaus työskentelee täydellä teholla, ja pyrimme saamaan taajamien sähköt pääosin palautettua illan aikana. 

Rokuan osalta tilanne on erityisen haasteellinen. Aluetta syöttäville johdoille on kaatunut niin paljon puuta, että niiden poistaminen vaatii konevoimaa ja tulee viemään useita tunteja. Haja-asutusalueilla on mahdollista, että sähköt palautuvat vasta keskiviikon, 23.6. puolella.

Jos tiedossanne on tarkka vikapaikka, esimerkiksi johdolle kaatunut puu, pyydämme olemaan yhteydessä vikapäivystykseen sähköpostitse osoitteeseen valvomo@oss.fi tai puhelimitse  08 310 1401.

Muistutamme, että jos havaitsette sähköjohdolle kaatuneen tai johtoa koskettavan puun tai maahan pudonneita johtoja, ei niiden lähelle saa mennä, koska johdoissa tai johtoihin koskevissa puissa voi olla hengenvaarallinen jännite. Havainnosta tulee ilmoittaa vikapäivystykseen.

Pahoittelemme sähkönkäyttäjille vioista aiheutunutta haittaa.

Sähkökatkotilannetta voitte seurataa reaaliaikaisesti web sivuiltamme https://hairioinfo.oss.fi/Hairiokartta/


Päivitettty klo 19.20

Iltapäivällä alueellemme saapunut ukkosmyrsky aiheutti ensimmäiset sähkökatkot noin kello 16. Yksittäisiä runkojohtoja vikaantui nopealla tahdilla, ja erityisesti alueen itäosien kunnissa (Muhos, Tyrnävä, Utajärvi ja Vaala) on laajoja alueita sähköttömänä. Enimmillään sähköttömiä talouksia oli noin 4 000.

Kello 19 viankorjaus oli hyvässä vauhdissa ja osa runkojohdoista takaisin käyttönsä. Sähköttömiä talouksia oli noin 2 900 kpl.

Vikaantuneita runkojohtoja on edelleen 10 kappaletta. Lisäksi tiedossa on kymmeniä yksittäisiä riippukierrejohdoille kaatuneita puita, joista osa on aiheuttanut sähkökatkoja, mutta osassa sähköt toimivat johdolle kaatuneesta puusta huolimatta.

Viankorjaus työskentelee täydellä teholla, ja pyrimme saamaan taajamien sähköt pääosin palautettua illan aikana. Haja-asutusalueilla on mahdollista, että sähköt palautuvat vasta keskiviikon, 23.6. puolella.

Jos tiedossanne on tarkka vikapaikka, esimerkiksi johdolle kaatunut puu, pyydämme olemaan yhteydessä vikapäivystykseen sähköpostitse osoitteeseen valvomo@oss.fi tai puhelimitse 08 310 1401.

Muistutamme, että jos havaitsette sähköjohdolle kaatuneen tai johtoa koskettavan puun tai maahan pudonneita johtoja, ei niiden lähelle saa mennä, koska johdoissa tai johtoihin koskevissa puissa voi olla hengenvaarallinen jännite. Havainnosta tulee ilmoittaa vikapäivystykseen.

Pahoittelemme sähkönkäyttäjille vioista aiheutunutta haittaa.

Sähkökatkotilannetta voitte seurata reaaliaikaisesti osoitteessa  https://hairioinfo.oss.fi/Hairiokartta/


Päivitetty klo 17.36

Voimakas ukkosmyrsky on katkonut sähköjä verkkoalaueellamme. Laajimmat katkot koskettavat Muhosta, Tyrnävää, Utajärveä ja Vaalaa. Suurin osa vaurioista aiheutuu linjoille kaatuneista puista.

Sähköttömät taloudet ovat tiedossamme ja vikojen korjaaminen on aloitettu. Osa vioista saataneen kuitenkin korjattua vasta keskiviikon puolella. 

Puhelinlinjamme on ruuhkautunut. Jos tiedossasi on tarkka vikapaikka, esimerkiksi linjalle kaatunut puu, pyydämme olemaan yhteydessä sähköpostitse osoitteeseen valvomo@oss.fi. 

Muistutamme, että jos havaitsette sähköjohdolle kaatuneen tai johtoa koskettavan puun tai maahan pudonneita johtoja, ei niiden lähelle saa mennä, koska johdoissa tai johtoihin koskevissa puissa voi olla hengenvaarallinen jännite. Havainnosta tulee ilmoittaa vikapäivystykseemme 08 310 1401 tai valvomo@oss.fi

Sähkökatkotilannetta voitte seurataa reaaliaikaisesti web sivuiltamme https://hairioinfo.oss.fi/Hairiokartta/

Jäsenalennetun sähkömme myy

Alueemme paras valokuituliittymä

Oulun Seudun Sähkö 100 vuotta

Tutustu 100-vuotisjuhlasivustoon