Etusivu / Sähkö / Sähkönsiirto / Sähköturvallisuus

SÄHKÖTURVALLISUUS

Kiinteistön sähkölaitteet

Kiinteistön omistaja on vastuussa omistamiensa sähkölaitteiden kunnosta ja turvallisuudesta. Omistusraja verkkoyhtiön ja liittyjän välillä on maakaapelialueilla yleensä tontin raja, tontin rajalla sijaitseva kaapelijatkos on liittyjän omaisuutta. Ilmajohtoverkoissa omistusraja on liittymispylvään latvassa liittymiskaapelin ja ilmajohdon välisissä liittimissä. Vanhoissa talon seinälle päättyvissä ilmajohdoissa omistusraja on ilmajohdon päässä sijaitsevissa liittimissä.

Pylväässä sijaitseva talovarokekotelo, jossa sijaitsee liittymän päävarokkeet, on liittymiskaapeleineen (=alastulojohto pylvään latvasta talovarokekotelolle) liittyjän omaisuutta. Huomiota kannattaa kiinnittää erityisesti sähköpylväissä olevien kaapeleiden, kaapelipäätteiden ja talovarokekoteloiden kuntoon ja kiinnitykseen.

Kiinteistön omistaja voi teettää omistamiensa laitteiden sähkötöitä hyväksytyillä sähköurakoitsijoilla. Oulun Seudun Sähkö Verkkopalvelut Oy tekee verkkopalveluhinnaston mukaisia korjaus- ja asennustöitä sopimuksen mukaan.

Kodin sähköturvallisuus (html)
Kodin sähkölaitteistojen kunnossapito (pdf)

Verkkoyhtiön sähkölaitteet

Oulun Seudun Sähkö Verkkopalvelut Oy vastaa verkkoyhtiön laitteiden kunnosta ja turvallisuudesta sekä antaa tarvittaessa niitä koskevia tietoja. Mikäli havaitset verkostossa turvapuutteita, vaaratilanteita tai vikoja, ota yhteyttä kiireellisissä tapauksissa päivystäjään puhelin (08) 310 1401 ja muissa tapauksissa alueen suunnittelijaan tai asiakaspalveluun.

Ennen kaivutöitä selvitä alueen maakaapeleiden sijainti kaivulupa.fi -palvelusta ja tilaa tarvittaessa kaapelinäyttö kohteeseen.

Katso tietoja ja toimintaohjeita ilmajohdoista: Varo ilmajohtoja (pdf)

Oulun Seudun Sähkö
Voimatie 2, 90440 Kempele • puh. (08) 310 1313, faksi (08) 381 763 • asiakaspalvelu@oss.fi