Etusivu / Sähkö / Sähkönsiirto / Mittareiden etäluenta

Etäluettavat sähkömittarit

Oulun Seudun Sähkö on vaihtanut kaikkiin käyttöpaikkoihin etäluettavat sähkömittarit, jonka jälkeen arviolaskutus on päättynyt ja laskut muodostuvat asiakkaan todellisen kulutuksen mukaan.

Mittarinvaihdon myötä yö-ohjaukseen on otettu käyttöön satunnaisviive, minkä vuoksi yötehot kytkeytyvät päälle klo 22-23 välillä, ohjausaika voi vaihdella päivittäin. Poiskytkeytyminen tapahtuu aina klo 7:00. Päällekytkeytymisviive on otettu käyttöön samanaikaisen kytkennän aiheuttaman virtapiikin välttämiseksi.

Etäluettavia mittareita hyödynnetään myös verkon vianselvityksessä. Asiakkaan soittaessa vikapäivystykseen, voidaan verkon tilaa tarkistaa etäluettavan mittarin avulla ennen korjaustöiden käynnistämistä. Myöhemmin etäluettavia mittareita tullaan hyödyntämään myös verkkoon liittyvien vikahälytysten välittämisessä.

Asiakkaidemme käytössä on extranet-palvelu, jonka kautta voi esimerkiksi seurata omaa sähkönkulutustaan.

Etäluenta perustuu langattomaan tiedonsiirtoon. Käytössä olevia tekniikoita on useita. Lyhyillä etäisyyksillä tiedonsiirto perustuu 865MHz:n Mesh-radioon ja pidemmillä etäsyyksillä 900,1800,2400MHz:n 2G/3G verkkoihin. Mesh-radio on mittareiden luentaan tarkoitettu ja hyväksytty tiedonsiirto tekniikka. 2G/3G verkko tarkoittaa julkista GSM/GPRS verkkoa (matkapuhelin verkko).

Toimintaohje sähköjen katkaisuun poissaolon ajaksi
Lukuohje Aidon 6530 tyypin mittarille (ei etäkytkettävä) 
Lukuohje Aidon 6531 tyypin mittarille (etäkytkettävä)
Lukuohje Aidon 5530 tyypin mittarille, jossa erillinen etäkytkentälaite
Lukuohje Aidon 5530 tyypin mittarille, ilman etäkytkentälaitetta
Lukuohje Aidon 5550 tyypin mittarille, virtamuuntaja tai/ja tuotanto kohteet
Lisätietoja uusista mittareista mm. ulkomitat

Oulun Seudun Sähkö
Voimatie 2, 90440 Kempele • puh. (08) 310 1313, faksi (08) 381 763 • asiakaspalvelu@oss.fi