Etusivu / Info / Vuosikertomus-online / Sähkönmyynti

Sähkönmyynti vakaassa kasvussa

Oulun Seudun Sähkö myy sähköenergiaa Oulun Seudun Sähkö Verkkopalvelut Oy:n jakelualueen toimitusvelvollisuuden piiriin kuuluville asiakkaille Kempeleessä, Oulunsalossa, Limingassa, Lumijoella, Muhoksella, Tyrnävällä, Utajärvellä ja Vaalassa.

Sähköenergian myynti vuonna 2016 oli 247 GWh. Edelliseen vuoteen verrattuna kasvua oli lähes seitsemän prosenttia. Kasvu johtui edellistä vuotta kylmemmästä säästä sekä asiakasmäärän kasvusta. Asiakasmääräämme kasvatti sähkönmyynnin kuluttajatuotteiden kilpailukykyiset hinnat sekä aktiivinen myyntityö.

Laajensimme keväällä palveluvalikoimaamme asiakkaiden pyynnöstä myös yritystuotteiden puolelle. VirmaVartti ja VirmaSpotti tarjoavat alueemme yrityksille markkinalähtöiset ja kilpailukykyiset hinnat sekä paikallisen palvelun.

Laskimme MeidänSähkö IISI- tuotteiden hintaa 1.1.2016 neljätoista prosenttia.

Myös jäsenalennuksemme muuttui prosenttiperusteiseksi vuoden 2016 alusta. Jäsenalennus on sähköenergiasta viisitoista prosenttia.

Oulun Seudun Sähkön tuotteet henkilö- ja yritysasiakkaille

Oulun Seudun Sähkön tuotevalikoimaan kuuluvat MeidänSähkö IISI, -JÄMPTI, -VARTTI ja
-SPOTTI sekä yritysasiakkaille VirmaVartti ja VirmaSpotti.

IISI-tuote on perustuotteemme, jossa hinnanmuutokset seuraavat markkinahintojen muutoksia viiveellä. JÄMPTI on määräaikainen kahden vuoden sähkösopimus. Asiakkaan sähköenergian hinta pysyy samana kahden vuoden ajan.

VARTTI-tuotteessa sähkön hinta muuttuu neljännesvuosittain tukkusähkön markkinahinnan muutosten mukaisesti.

SPOTTI-tuotteessa asiakkaan sähköenergian hinta vaihtelee tukkumarkkinoiden hinnan muutosten mukaan tunneittain.

VirmaVartti on yritysasiakkaille suunnattu tuote, jossa sähkön hinta muuttuu neljännesvuosittain markkinaehtoisesti tukkusähkömarkkinahinnan muutosten mukaisesti.

VirmaSpotti on niinikään yritysasiakkaille suunnattu tuote, jossa asiakkaan sähkön hinta vaihtelee tunneittain sähkötukkumarkkinoiden kilpailuttamien hintojen mukaisesti. Tuotteen hinta on sidottu pohjoismaisen sähköpörssi Nord Poolin pörssihintaan.

Markkinointia kaikilta liiketoiminta-alueilta

Vuonna 2016 panostettiin erityisesti kaukolämmön markkinointiin. Vuoden aikana oltiin mukana Energiateollisuuden valtakunnallisissa kaukolämpökampanjoissa ja tehtiin myös alueellista tukikampanjointia sekä asiakasvideo kaukolämpöön liittymisestä.

Syksyllä Energiansäästöviikon merkeissä järjestimme Zeppelinissä Energiapäivän. Energiansäästöviikkoon liittyen lahjoitimme yhdelle toimialueemme yläkoululuokalle tarvikkeet sähkölatauspolkupyörän rakentamiseksi. Projektin tuloksena oppilaiden kännykät latautuvat koulupäivän aikana pyörää polkien.

Vuoden aikana osallistuimme 112-päivään Kempeleessä ja Oulunsalon Kevätmarkkinoille. Uudet yritysmyyntituotteet lanseerattiin ja tehtiin tuote- ja tapahtumamarkkinointia mm. toimialueen paikallisissa valotauluissa. Asensimme myös vuoden vaihteessa kauppakeskus Zeppeliniin ja Zemppi Areenalle lukittavat mobiililatausnäyttöpisteet asiakkaiden käyttöön.

Asiakaslehti Valokaari jaettiin entiseen tapaan huhti- ja marraskuussa kaikille asiakkaille.

Näkyvyyden parantamiseen tullaan panostamaan myös jatkossa, onnistuneiden toimenpiteiden luonnollisena jatkona.

Uudistuneen strategiamme keskeisimpinä tavoitteina on myydä asiakkaillemme uusiutuvaa sähköenergiaa, olla tunnetuin ja selkeä ykkösvalinta toimialueellamme ja että sähköosuuskuntien henkilöjäsenten sähköenergian hinta on edullisimpien joukossa. Vuoden 2016 aikana Oulun Seudun Sähkö sijoittui valtakunnallisesti edullisimpien sähkönmyyjien joukkoon. Lisäksi kaikki myymämme energia on tuotettu 100 % uusiutuvalla vesivoimalla, joten strategian tavoite näiltä osin saavutettiin.

Jatkossa tavoitteenamme on myydä edullista sähköenergiaa kaikille toimialueemme asiakkaille. Sähköosuuskuntien henkilöjäsenet saavat selkeän edun jäsenyydestään sähkön hinnan kautta.

 

 

 

 

 

 


Oulun Seudun Sähkö
Voimatie 2, 90440 Kempele • puh. (08) 310 1313, faksi (08) 381 763 • asiakaspalvelu@oss.fi