Kaukolämpö on lähilämpöä

Kaukolämpö on ollut suomalaisten taajamien lämmitysmuoto jo 1950-luvun alusta lähtien, ja tänä päivänä noin 2,7 miljoonaa suomalaista asuu kaukolämpötalossa. Miksipä ei, sillä kaukolämpö on turvallinen, toimitusvarma ja helppokäyttöinen lämmitysmuoto.

Suuri osa kaukolämpöä syntyy energiasta, joka muuten menisi hukkaan. Esimerkiksi tilojen ja laitteiden jäähdyttämisen yhteydessä syntyy runsaasti hukkalämpöä, joka otetaan talteen. Kaukolämmön ansiosta yhä useampi suomalainen koti lämpiää vaikkapa sairaaloista, datakeskuksista tai myymälöistä talteen otetulla lämmöllä.

Osa kaukolämpöä tuotetaan erillisissä lämpökeskuksissa. Nämä hyödyntävät lisääntyvässä määrin uusiutuvia energialähteitä. Tärkeimpiä yksittäisiä polttoaineita ovat puuperäiset polttoaineet, kuten metsähake ja teollisuuden puutähde.

Kaukolämmön ehdoton vahvuus on tuotantojärjestelmän joustavuus pitkällä aikavälillä. Kaukolämpöä voidaan tuottaa lukuisilla eri tavoilla, ja tuotantomuoto tai energianlähde voidaan tarvittaessa vaihtaa asiakkaiden puolesta. Tällöin asiakkaiden ei tarvitse itse investoida vaihtaakseen tuotantomuotoa.

Tiedätkö sinä, ketä kiittää kotisi lämmöstä? Katso video.

kaukolämpö_sisasivu_kuva.jpg

Lue lisää www.lämpöäläheltä.fi

Tutustu myös Oulun Seudun Sähkön kaukolämpö-palveluihin!

 

Oulun Seudun Sähkö
Voimatie 2, 90440 Kempele • puh. (08) 310 1313, faksi (08) 381 763 • asiakaspalvelu@oss.fi